Online fizettetés – Gyors, egyszerű, költséghatékony

A mai modern, digitális világban az online fizettetés egyre népszerűbb helyet foglal el a fizettetési formák listáján. Nemcsak könnyebben, gyorsabban intézhetők a ki- és befizetések, de rengeteg energiát, időt megspórolhatunk velük, sőt, még a járulékos költségekből is lefaraghatunk.

Lássuk hát, hogy milyen lehetőségeink vannak az online fizettetésre!

PayPal

Az a napnál is világosabb, hogy a PayPal az online ki- és befizetések koronázatlan királya. A nagy világcégek fizetési lehetőségei közt mindig előkelő helyet kap a PayPal, nem is csoda, hogy a cég mára már több, mint 192 millió aktív felhasználót tudhat magáénak. Azonkívül, hogy gyors és egyszerű a használata, fizetéskor a felhasználónak elég csak jelszavát megadni, ahelyett, hogy minden egyes alkalommal ismét felvinné személyes adatait. Ez jelentősen megkönnyíti a felhasználók fizetési folyamatát.

Bankkártyás fizetés

A legszélesebb körben használt fizetési rendszer. Bankkártyával vagy hitelkártyával gyorsan és egyszerűen fizettethetünk. Egyes weboldalak azt is lehetővé teszik, hogy elmentsük a kártya adatait, így nem kell minden egyes tranzakciónál újra felvinni a szükséges információkat. A tranzakciók díja is viszonylag alacsony.

Google Wallet

A valaha Google Checkout néven ismertté vált Google Wallet egy olyan online fizetési szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos, egyszerű és gyors megoldást találjanak a fizetések teljesítésére. A felhasználók böngészőjük, okostelefonjuk vagy Gmail-fiókjuk segítségével tudnak online fizetni, ezen kívül hitelkártyákat, bankkártyákat, hűségkártyákat és akár ajándékkártyákat is tárolhatnak fiókjukban.

Apple Pay

Ha már szó volt a Google fizetési megoldásairól, akkor már említést kell tennünk a konkurens cégről is. Ha kereskedőként tevékenykedsz, akkor mindenképp érdemes fontolóra venni az Apple Pay beiktatását az üzleti ki- és befizetések világába. A tranzakciók gyorsabbak és biztonságosabbak, mivel az Apple Pay a touch ID segítségével dolgozik. Más szavakkal: csak az ügyfél ujjlenyomatára van szükség, és máris kézhez kapja a megvásárolt terméket. Az Apple Pay még mindig viszonylag fiatal, de már olyan hírek is felreppentek, hogy az Apple az iMessage-n belül is dolgozik egy P2P fizetési rendszer bevezetésén.

Ti melyik online fizettetési formákat részesítitek előnyben? Kommentben osszátok meg gondolataitokat!

Leave a comment