Mi is az a tömeges számlázás és hogy működik?

Tudtad? A Számlázz.hu számlázóprogrammal a tömeges számlázás is megoldható. Ezt a funkciót azok számára hozták létre, akik rendszeresen, nagy mennyiségű számlát állítanak ki. Elegendő csupán egy Excel táblázatban nyilvántartani a számlákat, a többit a Számlázz.hu automatikusan intézi.

Töltsd fel a fájlt!

A Számlázz.hu honlapján letölthetsz egy olyan minta Excel táblát, ami segít összeállítani azt a táblázatot, ahol nyomon tudod követni számláidat. A fejlécet hagyd meg a Számlázz.hu beállításai szerint! Az adatokat pedig vidd be aszerint, ami a kiállítandó számlákon kell, hogy szerepeljen. Ezután mentsd el a fájlt .csv formában, és már fel is töltheted az Excel táblázatot a Számlázz.hu rendszerébe.

Ellenőrizd!

Miután feltöltötted a fájlt, és megkaptad az előnézeti képet, bizonyosodj meg róla, hogy minden úgy szerepel benne, ahogy a számlán kell majd megjelennie. Itt még van lehetőséged visszalépni és módosítani a felvitt adatokat. Ha az ellenőrzés után minden rendben találtál, akkor egy kattintással akár több száz számlát is tudsz egyszerre generálni.

Kattints!

Tömeges számlagenerálásnál van lehetőséged választani, hogy papíralapú- vagy elektronikus számlát szeretnél kézhez kapni. A p-számla kiválasztása esetén egy PDF fájlt fogsz kapni, mely egymás után tartalmazni fogja a generált számlákat egy könnyen kinyomtatható formában. A beállításokban megadható, hogy először az összes legenerált számla első példánya, majd az összes számla második példánya szerepeljen, vagy pedig egy-egy számla mindkét példánya egymás után legyen megtalálható.

Mind az elektronikus, mind a papíralapú számla esetében – amennyiben a feltöltött Excel fájlban megadtad a címzettek email címét – a számla automatikusan kiküldésre kerül emailben. A számlaértesítőről nemcsak a vásárló, hanem Te is fogsz egy példányt kapni. Így pedig nyomon követheted, ki kapta meg a saját számlaértesítőjét.

Miért válaszd a tömeges számlázást?

Ha olyan vállalatot üzemeltetsz, amelyik havi rendszerességgel ugyanazokat a számlákat állítja ki ügyfelei számára, vagy ha időszakonként szoktál számlázni, akkor a tömeges számlázást Neked találták ki! Egyfelől időt és energiát takaríthatsz meg, hiszen a Számlázz.hu egy gombnyomással automatikusan képes több száz számlát generálni. Másfelől a Számlázz.hu tömeges számlázás funkciójával kényelmesen nyomon követhető a rengeteg kiállításra és kiküldésre került számla.

Related Posts

Leave a comment