Regisztrálj a Számlázz.hu-ra, majd fizess elő a Szamlazz.hu e-számla csomagra. Az automatikus számlázás pedig majd a Számla Agent szolgáltatáson keresztül fog menni (legalacsonyabb csomag – (0-50 számla = 1500 Ft + ÁFA).

A regisztrációt követően telepítsd a megvásárolt Szamlazz.hu WooCommerce plugint a WordPress admin felületén vagy ftp segítségével.

Az automatikus számlázáshoz össze kell kapcsolni a plugint a Számlázz.hu fiókoddal. A beállításoknál tudod megadni a belépési adatokat. A teszteléshez érdemes egy külön teszt fiókot létrehozni. A Számlázz.hu test fiók létrehozásáról itt olvashatsz többet.

Beállíthatunk számlánkhoz egyedi előtagot, így pl. elkülöníthetjük a webshopunkból és az egyéb tevékenységünkből elkészített számlákat. A Számlázz.hu a regisztrációkor automatikusan generál egy előtagot, de lehetőségünk van új előtag felvitelére is. Bővebb információk a Szamlazz.hu oldalon olvashatóak.

A rendszer jelenleg kétféle számlát képes kiállítani:

  • Elektronikus: Időbélyeggel ellátott számla,
  • Papír alapú: Normál .pdf fájl, ami kinyomtatást követően lesz érvényes.

Bővebb információk az elektronikus számláról az alábbi oldalon olvashatóak: https://www.szamlazz.hu/szamla/tudastar/eszamla/szakertoi_dokumentum

A számlát a Számlázz.hu, a pluginon vagy WooCommercen keresztül küldhetjük ki.

Számla kiállításakor meg kell adni, hogy tételenként milyen Áfa kerüljön kiszámításra. A legördülő listából kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt, de arra is van lehetőség, hogy ezt a WooCommerce webáruházunk magától intézze. Amennyiben %-os Áfát szeretnénk használni (pl. 27%), az utóbbi kiválasztását ajánljuk.

Kiválaszthatjuk a számlánk alapértelmezett nyelvét. Csak korlátozott számú nyelv érhető el, ezeknek listája itt tekinthető meg: https://www.szamlazz.hu/szamla/tudastar/funkcionalitas/idegen_nyelvu_szamla

  • Díjbekérő számla
  • Előlegszámla
  • Számla
  • Nyugta